"Carnibest is zóóó slecht..."

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra

honden foto van Martine & Terra

Terra groeit als kool... in de breedte wel te verstaan. Dus vanmiddag naar de dierenwinkel gegaan om 1) haar te laten wegen en 2) te kijken of ze daar Carnibest Light verkopen.

Toen idd bleek dat Terra weer was aangekomen, vroeg ik dus of ze Carnibest (Light) verkochten (ik geef nu Smuldier/Rodi, misschien dat ze van een beter produkt minder snel dik wordt). "Carnibest?!" roept de vrouw, "dat is zóóó slecht! Dat is alleen maar afval! Nee, dàt verkopen we hier niet!". Ik was helemaal verbouwereerd, want overal hier en op internet lees ik juist dat Carnibest zo goed is. Heb ik haar ook verteld. Nou, dat kon gewoon niet, was niet waar, want het was echt het slechtste van het slechtste... daar was Smuldier gewoon heilig bij.

Had geen zin (en tijd) om verder in discussie te gaan, dus ben maar vertrokken. Morgen maar even naar het volgende dorp rijden, want daar verkopen ze het in elk geval wel. En deze dierenwinkel zal ik voortaan alleen maar gebruiken voor m'n standaard dingen, want mijn vertrouwen in hun kennis is drastisch gedaald.

Vinden jullie dit nou niet een maf verhaal?

P.S.
volgens haar waren (dure) brokken het allerbest en als je dan toch persé moet kiezen voor KVV dan was Prins de beste in dat soort.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""Carnibest is zóóó slecht..."" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wil & the doggiesWil & the doggies 3 doggies

honden foto van Wil & the doggies

daar zal ze wel meer winst op hebben.
ik vind de ervaringen op forums belangrijker dan de adviezen van winkeliers.
gewoon doen wat je zelf wilt,
en ik heb ook vaker gelezen dat carnibest goede kvv is.
zelf geef ik lotgering,het is maar wat je zelf wilt.
groetjes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Hahaha wat een onzin zeg... Ze proberen je idd wat aan te smeren, zodat zij meer verkopen.

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra

honden foto van Martine & Terra

Nee, volgens mij was het oprecht onwetendheid van die vrouw. Ze geloofde helemaal in wat ze zei. En dat vond ik dan zo dom, zeker als je een dierenwinkel hebt. Dan ben je toch wel op de hoogte wat er te koop is?

Heb net nog ff gezocht naar Lotgering en site gevonden. Ziet er idd ook erg goed uit. Zo'n krat waar ze het over hebben, is dat zoiets waar alles in bevroren blijft en dus niet ontdooit? Mijn man werkt daar in de buurt (hoera!) alleen het moet natuurlijk niet in de loop van de dag ontdooien...

Maar mijn gevoel zegt toch dat Terra eerst anders maar eens op Carnibest Light moet overstappen. Ze kreeg 200 gr Smuldier of Rodi per dag (is al niet veel, toch?) en 1 lekker dingetje (pensstaafje, bullepeesje) en toch is mevrouw in 2 maanden van 11,2 naar 12,4 kg gegaan. En dat terwijl 10 kg volgens mij mooi zou zijn... De hele dag wil/kan ze eten en buiten vreet ze alles wat er los en vast zit. Ik word er moedeloos van, dus hopelijk is CB een beter alternatief dan Smuldier/Rodi.

Laten jullie nog ff weten van die kratten?

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

ik weet het ook allemaal niet meer even met de voeding voor honden ,er zijn zo verschillende meningen,ik ben het best af met renske en orijen,carnibest heb ik ook geprobeerd,maar de hondjes gaven steeds alles weer over.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

ik heb hier ook steeds dezelfde discussie.. Ach ja, gewoon naar een andere winkell gaan.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer dat je geen goeie voorlichting krijgt over voeding, niets mis mee met een goeie kwaliteits brok. maar dat ze carnibest afkraakt ? nee ze verkoopt het niet, raad ze je een speciale brok aan.

hier is een dierenwinkel die mee denkt met mijn hond. brok en vers hebben ze hier, ze kennen mijn bamse, en halen van heinde en ver, vers vlees voor dr weg. zo,n dierenwinkel wens ik iedereen.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik vertrouw iemand die verdient aan dure brokken verkoopt niet zo op het oordeel hoor ;-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Persoonlijk denk ik niet dat het iets te maken heeft met ontwentendheid, maar ze zal daar het minste op verdienen.
Als ze jou kan overtuigen dat haar voer beter is, koop je dat en krijgt zei weer geld!

Maar mag ik vragen hoe oud is jou hond, hoe groot en waarom je vind dat ze te dik is! Het is een kruising toch, dan weet je nooit hoeveel ze zou moeten wegen. Ik zou zoiezo niet zo vast houden aan een bepaald gewicht, als de hond gezond is en niet te dik, maakt het niet uit wat de hond weegt.

Wij geven zelf ook carnibest, niets mis mee en al helemaal niet slecht.
Maar onze reu weegt 17 kilo en krijgt 500gram per dag, daar komt hij niet van aan en valt er niet van af.
Laatst hebben ze 4 weken carnibest actief gehad (zit meer vet in) en zelfs daar zijn ze niet van aangekomen.

Gr Veronique

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Zie trouwens net dat ze van mei 2009 is.
Dan zou ik de hond helemaal niet op dieet zetten.
Ze moet nog groeien en heeft alle voedingsstoffen nodig.

Gr Veronique

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra

honden foto van Martine & Terra

@ Veronique: Terra is ca. 40 cm hoog, weegt nu 12,4 kg en is idd van mei 2009. Dus ik weet wel dat ze nog in de groei is, maar ik ben gewoon op zoek naar de goede balans wat eten betreft. Net terug van wandeling met vriendin met soortgelijk hondje (maar dan slank). We hadden het erover, de honden liepen een stukje los door de wijk voordat we ze weer aanlijnden en zelfs zij stond verbaasd hoe Terra liep te schooien: elke tuin, bosje, straatje wordt ingerend en afgestruind op zoek naar iets eetbaars. Ik zoek dus iets goeds, waar ze niet dik(ker) van wordt en wat haar nu eens een voldaan gevoel geeft. Ik vind het erg moeilijk allemaal en tsja, dieet... laat ik het zo zeggen: vooralsnog maak ik op wat ik hier in huis heb (Prins KVV) en hou ik haar streng in de gaten dat ze geen tussendoortjes krijgt/gaat schooien op straat en ik hoop dat dat alvast wat zoden aan de dijk zet. Maar als ze dan toch weer aankomt, dan moet er toch echt iets aan gedaan worden. Ik snap niet dat als ik al niet te veel voer geef, slechts 1 tussendoortje per dag en haar goed in de gaten houd met wat ze buiten schooit, ze toch steeds weer aankomt.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Heb je misschien een recente foto van haar.
Maar ik vind voor een hond van 40cm 12,4 kilo niet veel.

Onze teef is 46 en weegt 15 kilo. En ze is nu percies goed.
Hoevaak geef je haar te eten enhoeveel per keer? En hoeveel beweging krijgt ze op een dag?

Onze schatjes lopen per dag 3uur en dan gaan we ook nog 2x per week fietsen en 2 x hardlopen.
Hier kunnen ze ook de hele dag eten, maar komen zeker niet aan. Krijgen 2x per dag te eten en dan in totaal 500gr.

Ik snap dat het vervelend is dat ze op zoek blijft naar eten (misschien kan je proberen dat af te leren), maar je kan haar lichaam en gewicht natuurlijk niet vergelijken met het hondje van je vriendin. De bouw van de hond bapaald hoe het er later uit komt te zien en dat kan wel eens erg verschillend zijn met haar hondje!

Gr Veronique

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra

honden foto van Martine & Terra

Daisy, foto volgt, ik moet eerst ff wat andere dingen doen. Ik weet dat elke hond anders is, dus daar staar ik me niet blind op. Maar ik heb jouw foto's ff bekeken: Terra mist gewoon dat strakke. Begint beetje buikje te krijgen, ribben niet te zien, zit echt een laagje vet op. Gewoon, naar mijn idee, net ff te zwaar.

Loop 4x per dag 15 minuten met haar. Nee hoor, geintje. Loop 3 tot 4 keer, varieert van 2,5 tot 3 uur. Als ze haar hondenvriendjes ziet (en dus lekker kan spelen, rennen en bewegen -daar kan ik niet tegenop met m'n wandelen-) blijf ik zo 45 minuten tot een uur weg, dus daar let ik wel op. Fietsen was lastig in de sneeuw en gladheid, maar laatst geprobeerd en dat ging prima, ongeveer 15/20 min. om het even uit te proberen (en omdat ze vlgs mij nog niet zo lang mag rennen naast de fiets, toch?). Dus beweging genoeg, ligt echt aan het eten denk ik. Maar blijf maar lekker meedenken, ben ik erg blij mee!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Vreemd, maar inderdaad, ze zullen wel leren daar hoeveel je ergens op verdiend in plaats van wat goed voor een hond is.
Ik voer zelf trouwens ook geen carnibest, maar rodi, wat dus weer niet zo goed blijkt te zijn. Toen Rodi even niet leverbaar was, heb ik ze energique gegeven, wat dan beter moet zijn dan Rodi, maar mijn honden gingen er enorm veel van poepen.
Carnibest voer ik niet omdat het van die vreselijk onhandige porties zijn, of eigenlijk geen porties, maar per kilo. Het gemak wil ook wat en elke keer zo'n druiperige bloederige worst in je koelkast vind ik niet zo fijn.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Gewoon wat minder voer geven dan?
Daantje krijgt ook minder dan 'aanbevolen', want de aanbevolen hoeveelheid wordt ze rond van ;-)

En ja, hihi, Carnibest is inderdaad heel slecht, zeker voor je aandelen in brok O-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Qua gewicht ligt het er maar helemaal aan hoe je hond gebouwd is. Ik weet nog dat ik een keer het cockerspanieltje van mijn toenmalige baas optilde. Ik was gewend aan mijn samojeed, die een stuk groter was, maar rond de 20 kilo woog. Aan dat cockertje vertilde ik me bijna, omdat ik dacht dat ze lichter zou zijn, maar veel compacter was en dus zwaarder dan ik dacht.
Mijn sheltie is 44 centimeter en zij weegt nu 13 kilo, wat we eigenlijk wat te zwaar vinden.
Als je de ribben wel kunt voelen, maar niet kunt zien, dan voer je goed.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Tja dan wordt het lastig.
Als ze beweging genoeg krijgt zou je moeten zeggen, dat het voldoende is.

Het enige wat ze krijgt is 200gr vers vlees en 1 staafje, per dag.
Tja om dan nog minder te geven, is ook zo sneu.
Zal het vanavond eens bespreken met de cursusleidster misschien dat ze iets weet.

Gr Veronique

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik heb even de foto's op je profiel bekeken. Ik zie niet echt dat ze te dik is. Wat ik wel zie, is dat ze een podenco zou moeten zijn, maar dat zeker niet is, misschien een kruising. Je mag haar qua gewicht dan ook niet met een podenco vergelijken.
Die zijn inderdaad altijd erg slank, maar jouw hondje heeft duidelijk een andere bouw dan een podenco.

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

Ik sta ook versteld van hoe weinig het personeel van dierenwinkels weet zullen vast wel goede bij zitten maar hier in de buurt is het grootste deel allemaal niet voldoende opgeleid en heeft onvoldoende kennis. Het zal op internet niet voor niets staan dat het goed is.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat Terra ook een andere bouw heeft dan een Podenco idd. Dus misschien hoort ze wel zwaarder te zijn. Ik zou nog niet gaan lijnen met een jonge hond. Ze heeft wel goede voeding nodig om te groeien. Ik zie wel dat ze een wat stevigere bouw heeft, dat past wel bij bepaalde andere rassen, zoals labrador o.i.d.. Misschien is ze daar wel mee gekruist.

honden page profiel ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~ 3 doggies

honden foto van ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

Dat zie je bij mij op het werk ook vaak hoor. (ranzijn tuin & dier)
vaak als een klant komt dan is het meestal meteen rc enzo, dus de dure brokken.
mensen geloven dat natuurlijk ook meteen.
maar nu meestal als ik een klant hoor over voer dan loop ik er meestal meteen op af, of mijn collega's roepen mij om die klant te helpen.
Sja ik heb hier zo veel geleerd dus ik geef mijn kennis door aan onze klanten.
Ik zeg niet rc is het beste die moet u nemen, nee ik geef gewoon meerde optie's brok, kvv echt vers, geef gewoon lekker veel info mee.
en iedereen is altijd tevrede, terwijl ze zelf dan toch de echte keuze moeten maken, daar ga ik bij hun niet over. :-) dan moeten ze zelf uitvogelen. :-)
toch zijn ze altijd tevreden omdat ik ze toch goed op weg help zonder ze meteen 1 ding aan te wijzen. :-)

Maarja hoevaak kom je zo iemand tegen in een dierenwinkel ? als ik het wel eens vraag aan iemand in een winkel is het meteen RC !
Ik vind het jammer dat er zo weinig verdiept word in voeding bij winkels. :'(
en dan krijg je dus zoals jij zecht een maf verhaal.

(|poeh heel verhaal geworden sorry)

honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** 3 doggies

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Martine,

het zijn gewoon open kratten waar het vlees van lotgering in zit het vlees kan dus wel ontdooien

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra

honden foto van Martine & Terra

De foto's op mijn profiel zijn van oktober, geloof ik, dus al een tijdje geleden. Volgens mij (en de stichting waar ze vandaan komt) is ze wel degelijk een kruising Portugese PodenGo (met een g dus), niet zo'n dunne, grote Spaanse windhond maar een Portugese achterneef (-nicht) daarvan. Die heb je in alle soorten en maten, zie google. En dan klopt het toch echt wel, hoor, behalve dat Terra's oren hangen ipv staan. Geen idee natuurlijk wat er dan nog meer doorheen zit :-).

Marga, bedankt voor je reactie op dat krat! Weet ik dat ook weer.

Ik heb nu net Carnibest gekocht (geen light, want dat mag eigenlijk nog niet met jongen honden in de groei) en ga zien hoe ze het er daarop doet. Deze winkel vond haar een beetje zwaar, maar niet erg veel dus dat geeft de burger weer moed.

Nienke, ik kan haar ribben wel voelen, maar het is maar net hoe hard je drukt... :-D Volgens de dierenwinkel moest je de achterste ribben kunnen zien/voelen zonder drukken en bij Terra moet je dan dus wel ff drukken, dus vandaar dat ze het "een beetje" vonden en niet heel erg veel te zwaar. Laat ik het zo stellen: als ze loopt, waggelt alles bij haar een beetje :-) vooral haar kont.

Ook aan die dames van die winkel trouwens het verhaal verteld van de reactie op Carnibest hier en ze moesten erg lachen, vonden het ook wel suf.

Bedankt allemaal trouwens voor jullie reacties en adviezen, ben er erg blij mee!

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

ach elke verkoper preekt nu eenmaal voor eigen parochie ,dat geld ook voor de vers verkopers
hun merk is het helemaal ! maar ik denk dat je gewoon goed naar je eigen hond moet kijken ,waar doet hij het goed op !

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

wat een gekke mensen soms he
alles voor geld daar ben ik nu wel achter met dierenwinkels hoor
ben t soms zo zat
smuldier bevat niet eens bot dus dat is juist slechter voor je hond want dan krijgt ze geen calcium binnen

jaja ik koop mn voeding bij mn vaste adres en bij de dierenwinkel snoepje en spulletjes kunnen ze mij niet meer gek maken met al dat gedraai om voeding heen ik blijf lekker op vers en maak mn eigen gevogelte menu's

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

mijn honden krijgen diarree van carnibest:S hoe komt dat?

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

krijgt ze ook vaste brokken?
dan zou je mischien haar brokken in zo'n bal doen waar er van tijd tot tijd een brokje uitvalt.
is ze gelijk bezig en kan ze naar hartelust schooien bij die bal.

honden page profiel Snoo......Snoo...... 3 doggies

honden foto van Snoo......

Hier ook Carnibest. Geen problemen mee hoor. Ook geen diarree ofzo.

honden page profiel Kaya en KodaKaya en Koda 3 doggies

honden foto van Kaya en Koda

Mijn ene hond lust geen eens Carnibest haha en net wat Nienke zei al, zo'n bloederige worst in de koelkast,werdt er zelf een beetje eng van steeds dus geef gewoon lekker Smulldier ;-)

Maar ik moest poosje geleden naar de dierenarts met Koda daar werdt hij dus ook meteen gewogen en hij woog iets van 20 kilo ,terwijl hij is een stuk dikker en groter dan Kaya en die weeg 21 a 22 kilo..dus soms is het ook gezichtsbedrog wat je kan hebben :-)En het is gewoon ook hoe de hond gebouwd is.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Er woont hier ook een Podengo en ik ken het ras ook wel goed, maar die hebben toch een heel andere bouw als jouw hondje hoor. Het zijn niet echt windhonden, dat weet ik, maar ze zijn wel rank gebouwd met een duidelijk opgetrokken buiklijn.
Jouw hondje heeft duidelijk meer van de andere kant die erin zit.

Wat betreft die Stichtingen, mijn ervaring is dat ze soms maar wat schatten wat erin zit hoor. Er stond een keer een advertentie van zo'n stichting op MP en daar werden samojedenpups aangeboden. Het leek er niet eens op! Het waren kortharige bruine honden. Ik gelijk een boze mail gestuurd of ze mensen wel goed voor willen lichten, nou toen hebben ze er maar samojedenkruising van gemaakt...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""Carnibest is zóóó slecht..."" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^